octombrie 1, 2022

Romanii din Diaspora au starnit emotie puternica peste tot pe unde au trecut prin tara si au trezit sentimente patriotice

La protestul de azi impotriva guvernarii PSD ALDE se anunta o participare masiva, atat a romanilor de peste granite, cat si a celor de acasa

rn

Romanii de peste granite au venit ca un tsunami – spre spaima celor din partidul condus de Liviu Dragnea – cu scopul declarat de a inlatura guvernarea PSD – ALDE.
Participarea la protestele de azi va fi masiva, avand in vedere numarul mare de romani din Diaspora care au trecut granita in ultimele zile pentru a veni in Capitala, inarmati cu toata recuzita – steaguri tricolore si bannere.
Pentru ca unii au ajuns mai repede, aseara in Piata Victoriei se manifesta deja in cea ce va fi un protest spontan, pentru ca nimeni nu si-a asumat organizarea dupa balbele administratiei privind autorizarea.
”Intentionam sa ramâne pâna la caderea guvernului”, a spus aseara pentru Realitatea TV unul dintre participanti, care s-a instalat cu o rulota in fata Guvernului.

rn

Intampinati de sustinatori la intrarea in tara

rn

Participantii la miting au traversat in valuri tara spre Bucuresti, multi bine organizati, în coloane, cu steaguri si tobe.
Scene emotionante sunt redate de presa bihoreana de la Vama Bors, unde zeci de persoane au întâmpinat convoaiele de români care au venit pentru protest. Oradenii au adus cu ei steaguri tricolore si bannere cu mesaje anti-PSD. S-a scandat „Afara cu PSD din tara”, „PSD ciuma rosie”, „România trezeste-te”.
Dupa imbratisari emotionante ale celor de acasa cu cei sositi de departe, atât cei care au venit sa-i astepte, cât si românii din Diaspora au scandat diferite mesaje la iesirea din Vama Bors. “Ne pasa, ne pasa de acasa!", "Jos coruptia!", "Nu ne vindem tara!" sau "Diaspora e România!", sunt doar câteva dintre ele.
Sub sloganul „Diaspora Acasa – Dragnea închide granitele, ca venim vreo trei milioane” si-au anuntat prezenta români din Austria, Marea Britanie, Spania, Franta, Germania sau Italia.

rn

La Cluj-Napoca s-a scandat „Sa va fie frica,
Ardealul se ridica” sau „Diaspora este România”

rn

“n drumul spre Bucuresti, cei veniti din strainatate au fost intampinati si la Cluj de multimi de sustinatori ai protestului din Capitala. “n Piata Mihai Viteazu din Cluj-Napoca multimea a scandat „Demisia”, „Sa va fie frica Ardealul, se ridica” sau „Diaspora este România”.
Cei veniti de peste granite mizeaza ca li se vor alatura si românii din tara
„Suntem pe drum de doua zile, încercam sa aducem cât mai multi oameni la Bucuresti (…) Cine vrea o schimbare sa vina la Bucuresti alaturi de noi. Am fost în jur de 300 de masini împartite în 18 coloane care au intrat în tara”, este declaratia unuia dintre participanti.
Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca românii din diaspora au facut o oprire si în centrul orasului Huedin, si au anuntat ca pe traseu opresc si la Târgu Mures si la Brasov.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.