septembrie 26, 2022

Romanii cred ca Basescu, Ciolos si Corina Cretu i-ar reprezenta cel mai bine in Parlamentul European

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale în perioada 9 – 16 februarie dezvaluie in cine au incredere romanii ca i-ar reprezenta cel mai bine in Parlamentul European, cercetarea sociologica propunand abordarea din perspectiva personalitatilor si nu a partidelor in acest sondaj. 

rn

Si, surpriza, românii au cea mai mare încredere ca Traian Basescu ar reprezenta cel mai bine România la Bruxelles, scrie realitatea.net.
Fostul presedinte este urmat în sondaje de Dacian Ciolos si de europarlamentarul Corina Cretu, care în prezent este membru al Comisiei Europene, executivul Uniunii Europene, comisar european pentru politici regionale.
In conditiile in care ne mai desparte destul de putin de alegerile europarlamentare de la sfarsitul lunii mai, Traian Basescu este considerat cel mai potrivit sa ne reprezinte la Bruxelles de 13,1 la suta dintre alegatori. Fostul presedinte este urmat îndeaproape de liderul PLUS, Dacian Ciolos, cu putin peste 12,4 la suta, iar comisarul european Corina Cretu, recent trecuta de la PSD la ProRomânia, completeaza podiumul cu mai bine de 11 procente.
Ecaterina Andronescu conduce topul PSD-istilor pentru europarlamentare, cu aproape 8 procente, urmata de Rovana Plumb, cu mai putin de 5 la suta si de reprezentanta ALDE la Bruxelles, Norica Nicolai, cu aproape 4 procente.
La polul opus, potrivit datelor BCS, se afla presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cu putin peste 1 la suta, la fel cu Victor Ponta, pentru o eventuala candidatura la ocuparea unui scaun de europarlamentar.
Sondajul BCS a fost realizat în perioada 9 – 16 februarie, pe un esantion national de 1.106 persoane, cu o eroare statistica de plus-minus 3 la suta. Interviurile au fost realizate în 116 localitati urbane si rurale din toate judetele tarii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.