ianuarie 31, 2023

Nimic nu se leaga in tara asta. In afara de cele rele. Dovada ca nu 70% in Parlament, ori 30% conteaza. Ci altceva. Altceva ce a lipsit si lipseste, de 20 de ani, clasei politice romanesti. Responsabilitate, coerenta, si iar, si a cata oara?, bun simt. In schimb, tembelismul, hotiile, vorbaria goala, minciunile, interesele proprii, coruptia generalizata s-au mostenit, de la o guvernare la alta, cu o consecventa si inversunare demne de clonele perfecte ale raului.
Nimic nu se leaga in tara asta. Intentiile, proiectele pentru oameni se transforma, repede, in praf si pulbere.
In schimb, nu se greseste niciodata atunci cand se mai pune un bir pe oameni, cand se mai ingradeste un drept. Guvern, Parlament, alte structuri ale statului, par sa faca parte dintr-o organizatie secreta al carei singur scop este acela de-a vedea cat mai rezistam. Cat mai suportam si cat ii mai suportam.
De 20 de ani, suntem cobaii celor care ne-au negociat prezentul si, mai ales, viitorul. Ne-au contractat, pe termen lung, regulile dupa care sa traim. Si inca n-am ajuns la capat. Sau nu stim ^anexele^ din contract. Urmeaza sa le aflam. Cu sau fara voia noastra. Pentru ca, in inconstienta celor care spun ca ne reprezinta, bunul simt de-a ne intreba, ori macar de-a ne spune ce ne asteapta, lipseste precum parul din palma. Ei iau decizii in numele nostru. Ne dispretuiesc si ne umilesc. Mai urmeaza un lucru: sa ne anuleze identitatea. Sa ne controleze in fiecare clipa. Ca pe o turma. Ca pe un popor de infractori. Deocamdata, vom avea cipuri in pasapoartele biometrice. Dar urmeaza permisele de conducere, cartile de identitate si-apoi cipurile DIN NOI. Asta ne lipseste. Si romanii trebuie sa fie cobaii lumii!?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut