noiembrie 26, 2022

Romanii au nevoie de viza pentru R. Moldova, de la miezul noptii

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Moldova au nevoie de viza, incepand cu data de 9 aprilie, orele 00.00, anunta MAE, precizand ca vizele vor fi eliberate de catre Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti. Ministerul roman de Externe a difuzat, miercuri seara, o informatie de calatorie, precizand ca Republica Moldova reintroduce vizele pentru cetatenii romani. “Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Moldova au nevoie de viza, incepand cu data de 9 aprilie 2009, orele 00.00. Vizele vor fi eliberate de catre Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti”, mentioneaza MAE.
Ministerul de Externe transmite si datele de contact ale ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti: Cancelaria – Aleea Alexandru nr.40, Sector 1, Telefon: (0040-21)230.04.74, Fax: (0040-21)230.77.90, E-mail: bucuresti@mfa.md; Sectia consulara – Bd. Eroilor nr.8, Sector 5, Telefon: (0040-21) 410.98.27, Tel/Fax: (0040-21) 410.98.26.
Regimul de vize intre Republica Moldova si Romania va intra in vigoare joi, insa vizele vor fi acordate gratuit, a declarat, miercuri, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, citat de pagina electronica a agentiei Interfax. “Guvernul a decis sa introduca regimul de vize pentru Romania, din cauza situatiei din Republica Moldova”, a spus el, adaugand insa ca vizele vor fi emise gratuit.
Conform AFP, Guvernul moldovean a aprobat miercuri introducerea regimului de vize, precizand ca pretul unei vize va fi de 35 de euro, echivalentul unei vize Schengen pentru intrarea in Romania. Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a acuzat Romania de implicare in protestele violente de marti de la Chisinau, declansate dupa victoria Partidului Comunistilor in alegerile legislative. Ambasadorul moldovean la Bucuresti a fost rechemat pentru consultari marti seara, iar miercuri ambasadorul roman la Chisinau a fost declarat persona non grata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *