Romanii au incredere in SMURD cand vine vorba de sanatate

Intr-un studiu CONFIDO, realizat de Exact Cercetare si Consultanta, în colaborare cu Link Resource, la initiativa Institutul Aspen România, reiese ca romanii se incred    in SMURD, atunci cand vine vorba de institutii si per-sonalitati din sistemul      medical, informeaza Agerpres.
Potrivit studiului, institutia medicala in care romanii au cel mai ridicat grad de incredere este SMURD-ul, acesta obtinand increderea a 83 la suta din persoanele care au luat parte la studiu. 74 la suta din respondenti au declarat ca au incredere in spitalele private. Serviciul de ambulanta se mentine in topul increderii, 59 la suta din respondenti exprimandu-si increderea in institutia medicala. La polul opus al topului se situeaza tocmai Ministerul Sanatatii, cu 26 la suta incredere.
Studiul releva si faptul ca 80 la suta din respondenti considera ca este oportun ca pentru serviciile acoperite de asigurarea obligatorie de sanatate pacientii sa aiba   acces în aceleasi conditii  atât la furnizori din sistemul public, cât si la furnizori apartinând sistemului privat de sanatate.

Medici cu popularitate
In ceea ce priveste per-sonalitatile publice apartinând domeniului medical, doctorul Oana Cuzino stop_coloanare-prezinta optiunea numarul unu pentru peste 60 la suta dintre românii care au parti-cipat la studiu. Locurile 2 si 3 sunt ocupate de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi si prof. dr. Constantin Ionescu Târgoviste, cu un procent de 21 la suta, respectiv sapte la suta. Urmatoarele pozi-    tii ale clasamentului sunt ocupate de dr. Dana Jianu (4,5 la suta), dr. Simona Tivadar (4,3 la suta) si conf. dr. Lygia Alexandrescu (3,1 la suta).
Universul cercetarii a fost reprezentat de persoa-ne cu vârste cuprinse între 18 si 70 de ani, rezidente în mediul urban. Volumul esantionului a fost de 1.161 respondenti, care au ras-puns la chestionarul Exact Cercetare si Consultanta, administrat pe Internet. Respondentii au fost se-lectati aleatoriu din panelul Exact Cercetare si Consultanta, care contine 25.000 de respondenti. Culegerea da-telor a fost realizata în intervalul 20 – 31 martie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *