ianuarie 31, 2023

Romania Under 20 s-a calificat la Campionatul European

Doi jucători de la CS Volei Municipal, Rareş Bălean şi Filip Constantin, dar şi Tudor Magdaş (CSS 2 Baia Mare), originar din Zalău au contribuit la această reuşită


 

Dacă seniorii văd competiţiile de mare anvergură din lume la televizor, voleiul românesc mai are un cuvânt la nivel de juniori şi tineret. Astfel, în ultimii ani, “tricolorii” mici s-au calificat de mai multe ori la turneul final al Campionatului European, ultima dată vara trecută în Turcia.
Cam aceeaşi generaţie a intrat în competiţie şi acum, când România a participat la turneul de calificare a Campionatului European, ce a avut loc în acest week-end în Croaţia.
Repartizată într-o grupă cu Rusia, Israel şi Croaţia, formaţia pregătită de Ovidiu Macarie şi Daniel Săvoiu avea a doua şansă, având în vedere că Rusia este una dintre cele mai bune formaţii de pe continent.
Acest lucru s-a văzut şi la fileu, deoarece România a pierdut primul meci cu Rusia. Cu toate acestea, Adrian Aciobăniţei şi compania au rămas cu moralul ridicat şi au trecut fără probleme de formaţia ţării gazde, pentru ca în ultimul meci al grupei să treacă uşor şi de Israel.
Cu două victorii, “tricolorii” s-au clasat pe locul secund, calificându-se astfel pentru ultima fază de calificare, stop_coloana programată în perioada 7 – 10 iulie. Aici vor participa formaţiile ce au ocupat locul 2 în cele şapte grupe, plus echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj din aceste grupe. Cele opt echipe vor fi împărţite în două grupe şi se va juca în sistemul fiecare cu fiecare. Câştigătoarele celor două serii, dar şi echipa de pe locul secund care are un punctaj mai bun, vor primi biletele pentru Euro! Turneul final al Campionatului European va avea loc în Bulgaria, în perioada 2 – 10 septembrie.
Să spunem în lot s-au regăsit şi doi jucători de la CS Volei Municipal, este vorba despre Rareş Bălean şi Filip Constantin, dar şi Tudor Magdaş (CSS 2 Baia Mare), originar din Zalău! Acesta din urmă chiar s-a remarcat în mod special, Magdaş fiind desemnat cel mai bun centru al “tricolorilor”!

Rezultatele realizate de România în Croaţia:
Rusia – România 3 – 1 (14, 22, -24, 22)
România – Croaţia 3 – 0 (17, 20, 17)
România – Israel 3 – 0 (7, 15, 21)!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut