ianuarie 31, 2023

Securitatea cetateanului a devenit, in ultimele saptamani, un “leit – motiv” pentru numeroase emisiuni televizate si articole, mai mult sau mai putin tendentioase, ale presei din Romania. Asasinate in plina strada, banci jefuite ca in vestul salbatic, atacuri cu sticle incendiare la case de schimb valutar – acestea au fost stirile care au tinut capul de afis in mass-media.
Rand pe rand, au fost “scosi la raport” politistii, magistratii si lucratorii firmelor de paza. Reprezentantii categoriilor mentionate mai sus au gasit, fiecare in parte, scuze pentru neputinta lor. |i de cele mai multe ori a fost blamata legea, care nu permite institutiilor abilitate sa ia masurile necesare. Politistii sunt aproape legati la maini si intampina numeroase obstacole in activitatea lor. Personalul insuficient, dotarea invechita si putinele parghii legislative, ingreuneaza munca politistilor. |i, daca in cele din urma reusesc sa prinda infractori periculosi, instanta, in anumite cazuri, ii lasa in libertate.
Pentru o cataracta sau un ulcer, criminalii sau talharii sunt lasati liberi si se plimba nestingheriti. Pe de alta parte, pentru trei tarusi scosi din pamant, o femeie este condamnata la 7 luni de inchisoare cu executare!
Justitia romana pare sa judece cu o masura dubla. Daca in anumite cazuri isi face datoria, in altele pare sa aiba si picioare de lut si “orbul gainilor”.
Anatema nu trebuie aruncata peste toti magistratii (cum gresit au facut-o unii “lideri de opinie”) ci doar impotriva celor care ori sunt de rea credinta ori incompetenti. Iar curatenia in interiorul sistemului ar trebui facuta, cu mai multa fermitate, chiar de magistrati care ar trebui sa-si penalizeze colegii care gresesc. In caz contrar, opinia publica va continua sa priveasca “chioras” inspre sistemul de justitie si sa-si piarda si dramul de incredere care le-a mai ramas in institutiile statului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut