septembrie 29, 2023

România prinde curaj pentru atragerea de fonduri europene

0

Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat, potrivit premierului Niolae Ciucă, 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiții strategice. Adunând și banii veniți prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, aceasta fiind cea mai mare valoare de la intrarea în Uniunea Europeană până în prezent.

În 2023, Executivul vrea să ajungă la o rată record de absorbție a banilor europeni.

“Pentru anul în curs, țara noastră are capacitatea de a obține o performanță similară, în materie de atragere a banilor europeni. Astfel, la sfârșitul acestui an, putem atinge un grad de absorbție de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, spune șeful Guvernului, liberalul Nicolae Ciucă.

În 2022, au intrat în țară 11,3 miliarde de euro, iar obiectivul de atragere a fondurilor europene, de acum înainte, este de minim 10 miliarde de euro/an, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut