Echipa Romaniei a castigat, joi, medalia de aur in proba masculina de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrima din Antalya, dupa ce a invins Italia in finala, cu scorul de 45-44, informeaza site-ul oficial al competitiei. Acesta este primul titlu mondial cucerit de Romania la un sport olimpic, in anul 2009.
Formatia tricolora este formata din sportivii Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir. In finala, italienii au condus in permanenta, chiar si cu un avans de noua puncte.
Ultimul sportiv roman care a evoluat a fost vicecampionul mondial Rares Dumitrescu, cel care a intors rezultatul intr-un final dramatic cu Aldo Montano. Dumitrescu a egalat la 43, apoi a preluat conducerea, scor 44-43, italianul a egalat, dar romanul a castigat ultimul punct.
Echipa Romaniei si-a luat, astfel, revansa dupa intalnirea pierduta in fata Italiei in finala Campionatelor Europene, cometitie desfasurata in luna iulie, la Plovdiv. Acum, Romanii nu au avut adversar in primul tur, iar in turul secund au trecut de reprezentativa Germaniei, scor 45-42.
Din echipa nemtilor a facut parte si Nicolas Limbach, sportivul care a cucerit titlul mondial la proba individuala de sabie, dupa ce l-a invins in finala pe Rares Dumitrescu.
In sferturile de finala, Romania a intalnit Franta, pe care a invins-o cu scorul de 45-41, iar in semifinale a trecut de Ungaria cu 45-39.
Medalia de aur obtinuta de formatia masculina de sabie este cea de-a doua castigata de delegatia Romaniei la Campionatele Mondiale de scrima din Antalya, dupa argintul lui Rares Dumitrescu.
Medalia de bronz a revenit Ungariei, care a invins, cu scorul de 45-44, formatia Rusiei.