Romania locul II, Gontariu locul I

Nationala de volei masculin a Romaniei s-a calificat, duminica, dupa-amiaza, la Povoa de Varzim, la ultimul turneu preliminar al CM din 2010 (Italia), dupa ce a invins reprezentativa Danemarcei, cu scorul de 3-0 (25-12, 25-23, 25-18). Voleibalistii romani au adunat in Portugalia un bilant de trei victorii si o infrangere, acumuland 7 puncte, calificandu-se la turneul preliminar pentru Campionatul Mondial din 2010 (Italia). Romanii s-au clasat pe locul doi, cu acelasi numar de puncte, 7 ca si Portugalia, insa cu un punctaveraj mai slab.
Adrian Gontariu, jucatorul Rematului a fost cel mai bun realizator de puncte al turneului, cu 77 de reusite. In ultima faza a calificarilor, romanii vor juca cu in grupa L, alaturi de Serbia, Spania si invinsa din meciul Olanda-Turcia, in perioada 14-16 august.
La doar cateva zile dupa incheierea meciurilor de la Povoa de Varzim, voleibalistii romani vor participa la nou-infiintata Liga Europeana, in cadrul careia vor juca, in ordine, cu Germania, Grecia si Belgia, partide tur-retur, intre 5 iunie si 12 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *