septembrie 24, 2023

România, locul I la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023. Roland Petrean, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău – medalie de argint

0

Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei medalii de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, ocupând locul I în clasamentul pe medalii, informează Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, competiție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări, a avut loc miercuri, 13 septembrie, la Kutaisi, Georgia.

Elevii români au obținut următoarele rezultate: Andrei Paul Iorgulescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur, Matei Neacșu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint Roland Petrean, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, Zalău – medalie de argint, Luca Valentin Mureșan, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Satu Mare – medalie de argint.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești și Bogdan-Ioan Popa –  Universitatea București.

”Datorită rezultatelor acestor copii minunați, România ocupă locul I în clasamentul pe medalii și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la fiecare dintre edițiile desfășurate! Felicitări tuturor celor implicați în pregătirea continuă a acestor copii: familiile, profesorii lor, școlile, centrele de pregătire care îi susțin!

Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Simțim și noi, ca societate științifică, faptul că ne sunt răsplătite și eforturile din perioada pandemiei, atunci când nu am renunțat, ba mai mult, ne-am adresat masei de copii români prin concursuri online și etape de olimpiadă organizate de membrii comunității noastre. Ne bucurăm pentru reușita evenimentului din acest an, organizat de Georgia, gândindu-ne că, tot în perioada amintită a pandemiei, ne-am adus și noi contribuția la motivarea copiilor europeni, organizând la Ploiești ediția a 5-a a acestei, deja prestigioase, competiții”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică.

“România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare!”, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut