Romania, locul 8 din 53 in privinţa creşterii salariilor din 2009

Romania ocupă poziţia a opta intr-un clasament de 53 de state realizat in funcţie de creşterile salariale estimate pentru acest an de către companii, potrivit unui sondaj al firmei londoneze de consultanţă in resurse umane ECA International. Angajaţii din America de Sud şi India vor beneficia de creşteri salariale solide in acest an, potrivit sondajului ECA International.
Astfel, de cele mai mari creşteri ale remuneraţiilor vor beneficia salariaţii din Venezuela (24% in 2009, faţă de 22% anul trecut) şi din Argentina (12%). Poziţia a treia revine Indiei (10,8%). La polul opus, angajaţii din Japonia, Lituania şi Irlanda vor avea cele mai mici creşteri salariale. In cazul Japoniei, stat afectat de recesiune, sondajul arată că jumătate dintre companii vor menţine salariile la nivelul de anul trecut.
In SUA, aproximativ 40% dintre companii vor ingheţa salariile in 2009. Pentru Europa de Est, compania londoneză a calculat că salariile vor creşte cu puţin sub 5%. La nivelul intregii Europe, 30% dintre companii intenţionează să ingheţe salariile. La nivel global, salariile vor avansa in medie cu 4,7%, comparativ cu 6,2% in 2008. ECA International a mai calculat că 25% dintre companiile lumii intenţionează să ingheţe salariile in acest an. Sondajul se bazeaza pe datele transmise de 120 de companii multinaţionale din 53 de state. Companiile activează in sectoare precum tehnologie, retail, media sau domeniul bancar.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *