septembrie 23, 2023

Inflatia din luna martie, de 6,7%, plaseaza Romania pe pozitia a treia in randul stateler UE dupa nivelul anual de crestere a preturilor de consum, dupa Letonia si Lituania, media la nivelul blocului comunitar fiind de 1,3%, potrivit datelor Eurostat, Biroul de statistica al Comisiei Europene. La finele lunii martie, inflatia anuala din Letonia a fost de 7,9% si de 7,4% in Lituania. La polul opus se situeaza Irlanda, unde preturile au coborat cu 0,7%, Portugalia si Luxembourg, cu scaderi de 0,6% , respectiv 0,3%.
Romania a consemnat in februarie un avans anual al preturilor de 6,9%. Comparativ cu luna februarie, Romania a avut a doua rata de crestere a inflatiei din UE, de 0,5%, la fel ca Ungaria si Suedia. Cel mai ridicat avans a fost inregistrat in Portugalia, Slovenia si Polonia, de 0,8%. La nivelul spatiului comunitar, preturile au crescut cu 0,3% fata de luna februarie, comparativ cu un avans de 0,4% in zona euro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut