Romania cauta “ambasadoare a frumusetii” pentru Miss Universe 2009

Miss Universe Romania 2009, concursul care va decide reprezentanta Romaniei in finala competitiei internationale ce desemneaza cea mai frumoasa femeie din lume, va avea loc pe 27 iunie, acesta urmand sa fie difuzat de televiziunea publica, informeaza organizatorii. Anul acesta este primul, dupa o pauza de 11 ani, cand Romania va avea posibilitatea de a se inscrie in concursul care desemneaza cea mai frumoasa femeie din lume, care va avea loc in Bahamas. “Sunt extrem de entuziasmata ca Romania va fi reprezentata anul acesta la concursul Miss Universe, ce se va desfasura in Bahamas”, a declarat Paula Shugard, presedinte al Organizatiei Miss Universe. “Am certitudinea ca in cadrul competitiei locale va fi selectata o reprezentanta minunata, care va fi un adevarat ambasador al tarii sale”, a mai spus ea.
Tinerele din toata tara au posibilitatea de a se inscrie in competitie pe site-ul oficial www.missuniverseromania.com sau in incinta Baneasa Shopping City, pana pe data de 11 iunie. Preselectia celor 24 de finaliste va avea loc la Baneasa Shopping City, pe 13 si 14 ale lunii. Finala concursului national va avea loc pe 27 iunie 2009, intr-un show ce va fi transmis in direct de Televiziunea Romana si prezentat de Valentina Ionescu.
Dayana Mendoza, din Venezuela, detinatoarea titlului Miss Universe 2008, va participa la alegerea celei mai frumoase romance, in calitate de membru al juriului.
Castigatoarea marelui premiu va reprezenta Romania in marea finala, asa cum au facut-o in trecut si alte participante, precum actrita Daniela Nane (1991) sau presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (1996). “Participarea la Miss Universe 1991 a fost o experienta de neuitat, care mi-a intarit decizia de a-mi cladi viata frumos, prin propriile forte, alegand o profesie care sa-mi placa si care sa-mi puna in valoare aptitudinile”, a declarat Daniela Nane, detinatoarea titlului Miss Universe Romania 1991.
Din cele 24 de finaliste selectate din intreaga tara, Miss Universe Romania 2009 va fi aleasa in urma mai multor probe, printre care si cea a prezentarii costumului popular. Proba decisiva va fi cea a interviului de personalitate, juriul urmand sa analizeze echilibrul psihic al concurentelor, sarmul personal si increderea in sine, abilitatea de a comunica liber, precum si consistenta informatiei transmise.
Punctajul final, in urma caruia va fi aleasa castigatoarea titlului Miss Universe Romania 2009, se va calcula din procente egale de 50% provenite din notele acordate de juriu si public, prin televoting.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *