decembrie 1, 2022

Romania, a sasea luna consecutiva cu cea mai mare inflatie anuala din UE si a cincea a Guvernului Dancila

România a avut, si în luna iunie 2019, cea mai mare rata anuala a inflatiei dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Preturilor de consum au cunoscut un avans de 3,9%, mai mic totusi fata de nivelul de 4,4% înregistrat în luna mai, arata datele publicate, miercuri 17 iulie, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

rn

Este a sasea luna consecutiva, si a cincea a Guvernului Dancila, în care România are cea mai mare inflatie anuala din Uniunea Europeana.

rn

Rata anuala a inflatiei în Uniunea Europeana (UE) a ramas stabila în luna iunie 2019 la 1,6%, în timp ce în zona euro inflatia a crescut usor pâna la 1,3%, de la un nivel de 1,2% înregistrat în luna mai.

rn

În rândul statelor membre UE, cea mai ridicata rata anuala a inflatiei se înregistra în România (3,9%), Ungaria (3,4%) si Letonia (3,1%).

rn

La polul opus, tarile membre cu cea mai scazuta rata anuala a inflatiei au fost Grecia (0,2%), Cipru (0,3%), Danemarca si Croatia (0,5%).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *