decembrie 2, 2022

Romania a eliminat ţara gazdă Danemarca şi va juca in semifinalele Campionatului Mondial

La capătul unui meci dramatic, “tricolorele” s-au impus în prelungiri şi au ajuns în penultimul act al competiţiei, unde în această seară vor întâlni Norvegia


La fel ca şi în meciul cu campioana mondială, România a dominat jocul cu Danemarca de la început şi până la final. 

Chiar dacă “tricolorele” au avut diferenţă de câteva goluri, adversara a egalat spre final, dar fetele noastre au beneficiat de o lovitură de la 7m, chiar după cele 60 de minute de joc regulamentar. Cristina Neagu a ratat aruncarea (!) şi s-a intrat în prelungiri.
S-a mers umăr la umăr în cele două reprize de 5 minute şi scorul era 30 – 30 cu doar câteva secunde înainte de final şi ne gândeam atunci la aruncările de departajare.
A venit, însă, Ada Nechita, care a înscris un gol de aur, chiar în ultima secundă şi România a depăşit Danemarca, într-o mare de fani ai danezelor!
Astfel, elevele lui Tomas Ryde şi Costică Buceschi au ajuns în “careul de aşi” şi se pregătesc pentru încă două partide, adică vor ajunge până la finalul competiţiei. Mai întâi, în semifinale ne vom duela stop_coloana cu Norvegia, iar apoi într-o finală pe care noi o sperăm cât de… mare! În sealaltă semifinală s-au calificat, surpriză, Polonia şi Olanda!
Să spunem că Cristina Neagu a fost desemnată şi cea mai bună jucătoare de pe teren, după ce a înscris aproximativ o jumătate dintre golurile înscrise de reprezentativa noastră (15 goluri)!

Partida din semifinală cu Norvegia se va disputa în această seară, de la ora 21.45, în direct la Dolce Sport.

Danemarca – România 27 – 27 (10 – 13); 30 – 31 după prelungiri!!!

Rezultatele complete din sferturi:
Olanda – Franța 28 – 25 (15 – 12)!
Polonia – Rusia 21 – 20 (11 – 9)!
Norvegia – Muntenegru 26 – 25 (13 – 11)
Danemarca – România 27 – 27 (10 – 13); 30 – 31 după prelungiri

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *