Româncele sunt cele mai nefericite femei din Uniunea Europeană. Asta este concluzia unui sondaj global despre bunăstarea femeilor, realizat în întreaga lume.

Totuși, femeile din România nu sunt de acord cu concluzia studiului și spun că, deși avem neajunsurile noastre, nu ne regăsim chiar la coada clasamentului. La polul opus, cele mai fericite femei din lume se află în Austria, Germania, Elveția, Taiwan și Kuweit.

Sondajul a fost realizat la nivel global, pe baza răspunsurilor a 79.000 de femei din 143 de ţări. Din 100 de puncte, am reuşit să ajungem la 54 pe o scară care defineşte fericirea femeilor.

Nefericirea ne afectează atât psihic cât și fizic

Rezultatele sondajului arată că în lume suntem puțin peste jumătatea clasamentului în ceea ce priveşte fericirea femeilor. Principalele motive ale nefericirii sunt legate de situația financiară și de sănătatea precară, potrivit observatornews.ro.

Psihologii susţin că nefericirea este un fenomen real, care ne afectează atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică.

„Nivelul de muncă al femeilor în România este mult mai mare decât al femeilor din alte țări. Văd în fiecare zi la mine în cabinet femei care vin epuizate atât fizic, cât și emoțional de toate lucrurile pe care le au de făcut în fiecare zi.

Acest burn out de a fi și femeie de carieră, de a fi și mamă, de a fi soție și prietenă și tot ce mai trebuie, este o povară atunci când statutul financiar nu este unul optim”, spune psihologul Gabriela Maalouf.

Sondajul realizat de Hologic Global Women’s Health Index pleasează România pe ultimele locuri în Europa. Mai nefericite decât româncele sunt femeile din Republica Moldova, Albania şi Bosnia şi Herţegovina.

La nivel global, cele mai nefericite femei trăiesc în Bahrain, Burkina Faso, Ucraina şi Afganistan.

Sursa stiripesurse.ro