februarie 9, 2023

Rolnic Calin, de numai 28 de ani, este la comanda Politiei salajene pana joi

Proaspat inumit de ministrul de Interne, Carmen Dan, ca adjunct al IPJ Salaj, tanarul de 28 de ani Rolnic Calin va fi la comanda Politiei salajene saptamana aceasta.

rn

Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, ne-a transmis ca, in perioada 16-19 iulie, seful IPJ Salaj, comisarul sef de politie Stirb Miron Aurel, este planificat in concediu de odihna, iar comanda Inspectoratului va fi asigurata de inspectorul adjunct de politie Rolnic Calin Ionut.
Atat inspectorul sef, Aurel Stirb, cat si adjunctul sau, Calin Rolnic, sunt numiti prin imputernicire pe posturile de conducere de la IPJ Salaj, acestea nefiind ocpate prin concurs.
Inspectoratul General al Politiei Romane l-a imputernicit pe Calin Rolnic in functia de adjunct al sefului Inspectoratului de Politie Judetean Salaj in 24 mai.
Numirea lui Calin Rolnic pe functia de adjunct al inspectorului sef IPJ Salaj este cu caracter temporar, pe o perioada de sase luni, pana cand se va organiza un concurs.
Calin Rolnic, are 28 de ani si este logodit cu Raluca Ciunt, fiica primarului PSD din Zalau, Ionel Ciunt, fost prefect al Salajului.
Pentru a putea ocupa functia de adjunct la IPJ Salaj, Calin Rolnic a fost mutat pentru 9 zile de la S.I.P.I. Salaj la I.P.J. Salaj, in cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalitatii Economice. Apoi, ministrul Carmen Dan a emis un ordin prin care l-a imputernicit pe Calin Rolnic sa indeplineasca atributiile de adjunct al IPJ Salaj pe o perioada de 6 luni.

rn

Calin Rolnic este cel mai tanar
adjunct de Inspectorat din Romania

rn

Adjunct de inspectorat la numai 28 de ani, Calin Rolnic a intrat in istoria Politei Romane ca fiind cel mai tanar adjunct de inspectorat din Romania, cu cinci ani de experienta in politie.
Calin Rolnic a absolvit Academia de Politie promotia 2012 si este licentiat in ordine si siguranta publica. “n 2013 si-a completat studiile la Facultatea de Drept din cadrul Universitaii Vasile Goldis Arad.
Ca si activitate profesionala, Calin Rolnic a fost incadrat dupa absolvire, la data de 1 decembrie 2012, fiind pana pe 16.01.2017 ofiter la SIPI Salaj. “n perioada 16.01.2017 – 21.07.2017 a lucrat la Serviciul Autoprotectie Bucuresti. Apoi, in perioada 21.07.2017-15.05.2018 a fost sef Birou Protectie Interna SIPI Salaj. Din 15 mai pana pe 24 mai, a fost ofiter specialist 1 la IPJ Salaj – SICE. Din 24 mai, timp de 6 luni, prin ordin de ministru a fost imputernicit sa indeplineasca atribuatile adjunctului IPJ Salaj.

rn

Liderul celui mai mare sindicat
din Politia Romana spune ca Rolnic
ocupa postul prin influenta politica

rn

Dumitru Coarna, presedintele SNPPC, spune ca numirea lui Rolnic nu are la baza criteriile necesare pentru imputernicirea pe un astfel de post important.
"Singurul lui merit pentru a ocupa functia de adjunct este ca este ginerele primarului din Zalau, care este membru PSD, ca si Guvernul. Sunt influente politice prin care s-a facut aceasta imputernicire. Nu a existat in istoria Politiei adjunct la 27 de ani. El, daca ar fi sa candideze la un concurs pentru functia de adjunct, nu indeplineste conditiile prevazute de lege, nici din punct de vedere a experientei, nici din punct de vedere a vechimii de specialitate", a declarat liderul sindical.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut