Roland Petrean, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Silvania” Zalău, reușește o nouă performanță remarcabilă. Pentru al doilea an consecutiv, zălăuanul s-a calificat în Lotul Național de Informatică, acesta urmând să reprezinte țara la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

Competiția a fost una acerbă iar la finalul barajelor pentru selecție Roland Petrean a obținut cel mai mare punctaj, clasându-se pe Locul I.

„La secțiunea juniori, prima echipă, care ne va reprezenta la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori din Republica Moldova, este formată din: Roland Petrean – Colegiul Național “Silvania” Zalău, Luca Valentin Mureșan – Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, Vlad Mihai Tutunaru – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, David Constantin Țurcanu – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București”, a anunțat Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică după tabăra lotului național restrâns, organizată săptămâna trecută la Orăștie, unde s-au desfășurat și ultimele baraje de selecție a echipelor reprezentative.