Roger Federer, cel mai bun tenisman din toate timpurile

Jucatorul Roger Federer, care a castigat duminica turneul de la Wimblendon, ajungand astfel la un record de 15 succese in competitiile de Grand Slam, a fost elogiat de presa britanica, aceasta considerandu-l pe elvetian cel mai bun tenisman din toate timpurile.
Sportivul elvetian a castigat pentru a sasea oara turneul de la Wimbledon, dupa victoria de duminica in fata americanului Andy Roddick, scor 5-7, 7-6 (8/6), 7-6 (7/5), 3-6, 16-14. Prin acest succes, Federer l-a depasit pe Pete Sampras in clasamentul all-time al victoriilor in concursurile de Mare Slem, cu 15 izbande, fata de cele doar 14 ale fostului jucator american. “Ce ne puteam dori mai mult de la o finala?”, se intreaba jurnalistii de la The Times. “Multe recorduriau fost doborate, o competitie fara agresivitate si cu respect reciproc de ambele parti ale fileului, o dupa-amiaza luminoasa spre deosebire de anul trecut, atunci cand finala a fost intrerupta de ploaie”, specifica sursa citata.
Un comentator britanic mentioneaza chiar ca “Federer trebuie considerat, in prezent, ca fiind cel mai mare jucator din toate timpurile”.
De asemenea, presa engleza l-a laudat pe adversarul lui Federer din finala, Andy Roddick, care a aratat o mare tenacitate. “Ce meci! Ce adversar! Ce campion!”, a exclamat tabloidul The Sun.
Ziarul The Daily Mail mentioneaza ca acest meci poate fi considerat cel mai bun al anului pentru Roddick, chiar daca a fost invins: ” A fost varful sezonului pentru Roddick, poate chiar si din intreaga sa cariera”.
Ziaristii de la The Guardian au remarcat ca in finala din acest an de la Wimbledon, Federer a demonstrat o extraordinara putere fizica si o forta mentala de a castiga. “Sa-l numesti pe Federer cel mai bun jucator din toate timpurile este statistic o evidenta, dar si o obligatie morala”, scrie cotidianul englez.
Roger Federer a redevenit, incepand de luni, numarul 1 mondial, datorita victoriei sale la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Elvetianul pierduse locul 1 la 18 august 2008 in favoarea lui Rafael Nadal, dupa 237 de saptamani in fruntea clasamentului ATP, un record in istoria tenisului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *