noiembrie 27, 2022

Rodipet va reveni in proprietatea statului

Compania de distributie a presei Rodipet va reveni in proprietatea statului din cauza neindeplinirii sistematice a prevederilor din contractul de privatizare cu Magnar Two, potrivit unei decizii a Consiliului Director al AVAS. “In ultima sedinta a Consiliului Director am dispus executarea gajului asupra Rodipet pentru neindeplinirea sistematica a prevederilor din contractul de privatizare, astfel ca societatea va reveni in proprietatea statului”, a declarat marti presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache. Privatizarea Rodipet a avut loc in decembrie 2003, cand firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane euro.
In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.
In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale in valoare totala de 48,46 milioane lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *