septembrie 24, 2022

ROBOR-ul sperie din nou poporul

Banca Nationala a Romaniei a lansat in aceasta saptamana o noua informare care are in prim plan indicele Robor. in urma cu doar trei zile acest indice a crescut la 2,82% in timp ce in prima zi a acestei saptamani acesta se situa la 2,74%.

rn

si pentru ca tot mai multi cetateni par sa nu acorde prea mare importanta acestui indicator apreciem ca importanta si impactul acestuia in economia curenta este mai mult decat important, luand in calcul faptul ca indicele ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in moneda nationala. Este important de precizat faptul ca acest indice, care se stabileste zilnic ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de 10 banci selectate de Banca Nationala a Romaniei, trimite multe semnale puternice in piata. Un lucru este cert: tendinta de crestere nu se va opri aici asa ca ramane de vazut unde se va ajunge in viitorul apropiat.

rn

Articol realizat de Alexandra Rosu

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.