Rezultatele testelor COVID-19 făcute la Spitalul Județean vor fi comunicate telefonic

2
3550

Spitalul Județean de Urgență Zalău va comunica telefonic rezultatele testelor COVID-19 pacienților care apelează la unitatea spitalicească. Măsura a fost luată după ce în mediul on-line au apărut mai multe imagini cu aglomerări de persoane ce așteptau în fața spitalului aceste rezultate, comentariile find extrem de critice.

„Pentru că în mediul online s-a expus o problemă legată de modalitatea în care se comunică rezultatele testelor COVID-19, la nivelul Spitalului Județean funcționează un CALL CENTER care transmite rezultatul testului. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică anunță că începând din această săptămână rezultatele testelor vor fi comunicate automat către pacienți sub forma unei scrisori medicale, prin e-mail, cu ajutorul aplicației Corona-Forms”, se arată într-o informare de presă publicată luni pe pagina de Facebook a Consiliului Județean.

În cadrul aceleiași informări se precizează faptul că președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a convocat luni o întâlnire cu reprezentanții Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță și ai celor patru unități spitalicești din județ, pentru a identifica soluții care să permită o mai bună coordonare și comunicare între spitalele suport COVID-19 și Spitalul Județean, dar și facilitarea transmiterii rezultatelor testelor COVID-19 către pacienți.

„Având în vedere că foarte mulți pacienți infectați cu Sars-Cov2 suferă și de alte afecțiuni, la etajul 3 al Spitalului Județean vor fi amenajate saloane/secții cu o capacitate de 135 locuri în care aceștia să poată primi îngrijiri medicale de specialitate, în funcție de patologie”, precizează sursa citată.

2 COMENTARII

  1. Acum sigur după închiderea tuturor școlilor va scădea infectare cu Covid 19 deși doamna ministru Anisie recunoaște că gradul de infectare în scoli este sub 1%. Halal guvernare, este ceea ce merită o țară de lași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.