Rezultate surpriză la concursul pentru manager al spitalului din Jibou. Florin Secureanu, singurul promovat la ”scris”

1
2088

Proba scrisă a concursului pentru funcția de manager al Spitalului Orășenesc ”Traian Herța” din Jibou a fost organizată luni, 16 mai, iar rezultatele sunt cât se poate de surpinzătoare: https://www.spitaljibou.ro/doc/noutati/2022/Rezultate_concurs_manager_16_05_2022.pdf

Corina Micle, manager al unității spitalicești care a transformat în bine condițiile din spital din 2017 încoace, a fost ”mazilită” de comisia de concurs. A obținut cea mai mică notă dintre candidați, respectiv 34 de puncte!

Și mai interesant este că singurul candidat care a promovat proba scrisă cu 88 de puncte este Florin Secureanu, medic balneolog ”refugiat” la Jibou după ce a fost managerul Spitalului ”Malaxa” din București și care, recent, a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Sentința nu este definitivă, motiv pentru care acesta s-a și putut înscrie la concurs.

Al treilea candidat pentru șefia spitalului din Jibou, Cornel Pop, a obținut 48 de puncte, insuficiente pentru a promova proba scrisă.

Din Comisia de concurs, așa cum a fost votată în Consiliul Local Jibou, for în subordinea căruia se află unitatea sanitară cu paturi din oraș, au făcut parte un consilier local PNL, un reprezentant al Primăriei Orașului Jibou și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Corina Micle nu a dorit să facă vreo declarație cu privire la rezultate, însă a precizat pentru Graiul Sălajului că nu va depune contestație. A mulțumit doar tuturor cadrelor medicale și personalului pentru modul în care au colaborat în acești ani.

”Mulțumirea mea este că pot lăsa ceva bun în urma mandatului meu. Am reușit să construim împreună o echipă, să aducem medici noi, echipamente și am făcut mari sacrificii personale fiecare în perioada pandemiei. Le mulțumesc tuturor pentru colaborare”, a spus încă managerul Spitalului Jibou.

Medicii și personalul spitalului sunt șocați

Mai multe persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unității spitalicești și care au dorit să-și păstreze anonimatul sunt șocate de rezultatul concursului. Mulți nu pot înțelege cum actualul manager care a demonstrat în acești ani poate ”păți” așa ceva.

Mai ales că în mandatul Corinei Micle s-au realizat invetiții importante în modernizarea spitalului, inclusiv dotarea cu un Computer Tomograf, un ascensor de ultimă generație, a redevenit funcțional laboratorul de analize medicale, a fost adus un medic ginecolog și multe alte proiecte derulate în parteneriat cu autoritățile locale și județene. Corina Micle este economist de profesie, a fost și consilier local în CL Jibou, ales în 2016 pe lista PSD, și unul dintre oamenii de bază ai primarului Dan Ghiurco.

Rămâne de văzut decizia comisiei de concurs la proba susținerii proiectului de management și la cea a interviului, probe în cadrul cărora Florin Secureanu va trebui să își prezinte proiectul de management și va fi nevoit să obțină minim nota 7.00 pentru a fi declarat promovat.

Potrivit anunțului de concurs, proba scrisă a constat într-un test grilă de verificare a cunoștințelor cu 50 de întrebări, cu răspuns simplu sau multiplu, iar punctajul maxim a fost 100 de puncte. Candidații au posibilitatea depunerii contestațiilor în termen de 24 de ore de la afișare (ora 13.00, 17 mai) și vor fi soluționate în alte 24 de ore de la expirarea termenului de depunere.

O altă probă prevăzută în regulamentul concursului este susținerea proiectului de management, însă data organizării acestei probe nu a fost anunțată odată cu rezultatele la proba scrisă așa cum este prevăzut în Regulamentul de organizare a concursului publicat pe site-ul spitalului. Cea de-a treia probă și ultima este interviul, data și ora susținerii fiind anunțate o dată cu afișarea rezultatelor la proba susținerii proiectului de management.

Vă reamintim că potențialul nou-manager al Spitalului Dr. Traian Herța” Jibou a fost găsit vinovat de judecătorii Tribunalului București la patru capete de acuzare, toate fapte de abuz în serviciu, și au contopit pedepsele. Este sentința dată pe fond, existând cale de apel. 

1 COMENTARIU

  1. Numai minciuni datele prezentate sunt eronate e manager din 2019, nu ea a facut investitia cu liftul, tomograful folosit deja a fost donat de Spitalul Judetean iar datoriile lasate in urma de circa 10 miliarde spun totul despre performanta ce sa mai vorbim de nota obtinuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.