Rezultate idilice la bac

Opt medii de 10
Peste 88% din absolventii liceelor salajene au promovat in prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, si nu oricum, ci cu note foarte mari. Astfel, peste doua treimi dintre cei promovati au luat note peste 8, aceasta sesiune inregistrand si un numar record de medii de 10: opt. Sase dintre “bacalaureatii” de nota 10 sunt de la Colegiul National “Silvania” Zalau, unul este de la Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu si altul de la Liceul Teoretic “Ion Agarbiceanu” Jibou.
CNS – promovabilitate de 100%
Colegiul National “Silvania” Zalau este, de altfel, si unitatea cu cele mai spectaculoase rezultate generale: promovabilitate de 100% si 98% dintre medii peste 9. Pe centre de examen, pe locul II, ca promovabilitate, este Colegiul National “Simion Barnutiu” Simleu (unde au fost arondati si absolventii de la Nusfalau si Crasna), cu 97,3%, iar pe locul III este Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” Zalau (plus absolventii de la Seminarul Ortodox si cei de la Liceul Reformat), cu 95,6%. Centrul de la Liceul Teoretic “Ion Agarbiceanu” a cumulat o promovabilitate de 95% (incluzand si absolventii de la Hida, Ileanda, Surduc si de la “Octavian Goga”), iar Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, 91,8%. Cea mai slaba promovabilitate, de 59,6%, s-a inregistrat la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Simleu (unde au fost arondati, insa, si absolventii de la Sarmasag si de la “Ioan Ossian”).
Au fost depuse 200 de contestatii
In urma afisarii acestor rezultate, au fost depuse 200 de contestatii. Potrivit informatiilor primite de la secretarul comisiei judetene de bacalaureat, inspectorul scolar Florin Morar, aproape jumatate dintre contestatii – mai exact 96 – sunt la matematica, iar 68 sunt la limba si literatura romana. Rezultatele finale, in urma solutionarii contestatiilor, sunt asteptate pe joi, 9 iulie. Candidatii respinsi la aceasta sesiune isi vor putea incerca norocul si in sesiunea a doua, din perioada august septembrie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *