Rezultate exceptionale ale elevilor olimpici salajeni

Lavinia Diana Pop si Cristian Vulpe, elevi ai Colegiului National „Silvania” Zalau, au reusit sa aduca judetul Salaj pe primele doua locuri la etapa nationala a Olimpiadei de Stiinte Socio-Umane, la disciplinele economie si filosofie, ce s-a desfasurat saptamana trecuta la Timisoara. In plus, Cristian Vulpe va avea onoarea sa reprezinte Romania mai departe la etapa internationala a Olimpiadei de Filosofie.

Cu nota 10, Lavinia Diana Pop, eleva in clasa a XII-a, a obtinut premiul I la economie, fiind singura nota de 10 ce s-a obtinut la economie in ultimul timp. Lavinia este o eleva cu care CNS-ul se mandreste, ea obtinand si anul trecut locul al II-lea pe podium la etapa nationala la economie. Desi au fost mai grele decat anul trecut, Lavinia a reusit sa descalceasca subiectele de la economie, impresionandu-i pe toti cu nota de exceptie.
Are doar 18 ani, dar la varsta ei, Lavinia stie ce vrea de la viata. Am intalnit-o vesela si plina de entuziasm. Mi-a marturisit ca economia e o pasiune, alaturi de matematica, si ca vrea sa mearga la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti sa studieze cibernetica. Cu toate ca economia i-a ocupat o mare parte din timp in ultima vreme, Lavinia mi-a dezvaluit ca are o pasiune si pentru limba franceza, in timpul liber preferand sa se uite la filme frantuzesti si sa asculte muzica frantuzeasca.
stop_coloana
La 18 ani, Cristian Vulpe, elev in clasa a XI-a, nu e ca ceilalti tineri de varsta lui. Prefera sa-si petreaca timpul descifrand misterele filosofiei lui Nietzsche, Platon, Karl Marx si altii. Pasiunea sa l-a condus spre succes, reusind sa obtina premiul al II-lea la etapa nationala a Olimpiadei de Filosofie, primul premiu pe care l-a obtinut un elev salajean la aceasta disciplina la etapa nationala. Mai mult decat atat, datorita locului obtinut, Cristian va reprezenta tara la etapa internationala a Olimpiadei de Filosofie, ce va avea loc in perioada 5 – 18 mai la Vilnius, Lituania. Chiar daca subiectele au necesitat „un anumit grad de lectura si cultura filosofica”, asa cum le-a descris Cristian, elevul s-a descurcat excelent, reusind sa adauge al doilea premiu la palmaresul judetului.
Cu toate ca nu s-a hotarat inca daca va studia filosofia pe viitor, Cristian marturiseste ca printre pasiunile sale, pe langa filosofie, se numara si cantatul la chitara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *