octombrie 4, 2022

Rezultate Evaluarea Nationala Salaj

Acceseaza link-ul de mai jos 

rn

                             

rn

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudAlfa.aspx?Jud=34&PageN=1 

rn

O singura medie de 10 la Evaluarea Nationala, in Salaj

rn

Surpriza a venit de la o eleva de la Liceul cu Profil Sportiv Zalau

rn

Emotiile absolventilor claselor a VIII-a care au sustinut, in acest an, probele Evaluarii Nationale au luat sfârsit. in judetul Salaj, dupa afisarea rezultatelor si inainte de rezolvarea posibilelor contestatii, un singur candidat a reusit media generala 10, atât la româna cât si la matematica. Este vorba de eleva Daria Negrean, absolventa a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalau. A doua medie, 9.95, a fost obtinuta de Irina Man, de la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar” Zalau (9.90 la româna si 10 la matematica). Demn de remarcat este insa faptul ca rezultate bune si foarte bune au obtinut absolventi care au provenit din mediul rural, in special de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Marca (Zdrite Anamaria Antonia a obtinut media generala 9,85 si Gozman – Pop Maria Eliza a obtinut media generala 9,80). stop_coloana Tot in primele locuri se afla si o eleva de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Pericei (Debre Julia, care a obtinut media generala 9,75).

rn

Notele finale vor fi anuntate in 23 iunie.
Ede mentionat ca Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Media generala obtinuta la examen are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a de liceu.
Anul trecut, mai putin de jumatate dintre candidatii salajeni au reusit sa obtina media generala peste 5. Rezultate mai bune au fost obtinute in scolile de la oras, unde 63,61% dintre candidati au fost notati cu cel putin 5, in timp ce in mediul rural procentul a fost de circa 36%. Anul trecut nu a fost intregistrata nicio medie de 10, iar rata de promovabilitate la Evaluarea Nationala a fost de 75,27%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.