noiembrie 27, 2022

Rezultate bune pentru atleţii sălăjeni la Campionatul Naţional in Aer Liber Masters 2017

În perioada 1-2 iulie, în Bucureşti, a avut loc o nouă ediţie a Campionatul Național în Aer Liber Masters 2017, dedicat veteranilor. Competiţia s-a desfăşurat pe Stadionul “Iolanda Balaş”. Şi judeţul Sălaj a avut trei reprezentanţi la în această competiţie. Astfel, din judeţul nostru au participat “polisportivul” Petru Bologa, Rodina Prodan şi Valentin Stănescu, toţi trei de la CSM Zalău.

Să spunem că deşi era o căldură infernală afară, sălăjenii noştri s-au încăpăţânat să concureze la mai multe probe, ba chiar au reuşit să le ducă la bun sfârşit.

Rodica Prodan, atleta originară din localitatea Var a concurat la probele de 5.000m şi 10.000m, la categoria de vârstă +65. Să spunem că la ambele probe, sălăjeanca a  cucerit locul 1. La prima probă, Rodica a realizat timpul de 30:27.12, în timp ce în cursa mai lungă a înregistrat timpul de           64:35.

Pe tabloul masculin, Alexandru Stănescu a concurat la categoria de vârstă +45, la 10.000m şi a cucerit locul 3. Sălăjeanul a terminat cursa în 41 de minute şi 29,96 secunde.

Cel mai activ a fost Petru Bologa, care a ţinut să concureze la nu mai puţin de patru probe. Cu întrecerile de alergări, Bologa ne-a obişnuit şi a participat la proba de 1.500 de metri şi la competiţia de la Bucureşti. Sportivul de la CSM Zalău a cucerit locul 3, după ce a alergat traseul în 9 minute şi 57 de secunde la categoria de vârstă +75.

Tot la +75, Bologa a concurat şi în întrecerea de aruncarea greutăţii. Aici, sălăjeanul s-a remarcat, după ce a reuşit să arunce bila de 4 kg nu mai puţin de 6, 65 de metri, suficient pentru locul 1. stop_coloana

Petru Bologa nu s-a oprit aici şi au urmat participări şi la probele de disc şi suliţă. Aici, sălăjeanul a fost din nou cel mai bun. Bologa a aruncat suliţa 14,45 de metri, în timp ce discul la distanţa de 15,09 m.

Despre aceste performanţe, putem spune că este de apreciat efortul sălăjenilor şi faptul că la această vârstă au reuşit să concureze la o asemenea competiţie.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *