Pentru prima dată în ultimii ani, zălăuanii nu s-au putut bucura în noaptea dintre ani de celebrul foc de artificii. Centrul orasului a fost pustiu de Revelion, in contrast cu toate celelalte orase din judet. A fost de-a dreptul trist in comparatie cu alte municipii, unde s-au organizat concerte, Pe platoul de marmura, unde in alti anii se adunau mii de zalauani la focul de artificii si la un pahar de sampanie, au fost doar cativa tineri care au aprins petarde si s-au distrat cu masinutele electrice. Singurul care a facut spectacol a fost cunoscutul Hi Man, care a facut ironic urari Primariei Zalau.

Consiliul Local Zalau a hotarat in noiembrie ca Zalaul nu organizeaza foc de artificii de Revelion. La propunerea ca babnii cheltuiti cu artificiile sa fie donati in folosul victimelor diun incendiul de la Colectiv a fost imbratisata de consilierii locali, desi primarul Radu Capilnasiu a avut obiectii. Initiativa lui Darius Groza, fiul cunoscutului bucatar salajean Mircea Groza, a fost insa pe placul consilierilor locali. In acest context, s-a renuntat si la concert.
Anul trecut, Primăria Zalău a organizat pe lângă celebrul foc de artificii și un program special de Revelion, punctul culminant fiind un concert susținut de o trupă de cover-uri de la Cluj-Napoca. Administratorul public al Primăriei Zalău, Radu Nistorescu, spunea în pragul Revelionului 2015 că a constatat că tot mai multă lume iese la ora 24.00 pe Platou și s-a încercat completarea spectacolului artificiilor cu un concert, astfel încât să zălăuani să poată ciocni un pahar de șampanie la cumpăra dintre ani într-o atmosferă plăcută. Anul acesta, preocuparea în acest sens a dispărut. Cu toate că pentru mii de zălăuani, artificiile din noaptea de Anul Nou era cel mai inedit aspect al Revelionului și făceau drumul până în centrul orașului să sărbătorească împreună. Fără foc de artificii, zălăuanii nu mai au motiv să se adune.
Zalăul este singurul oraș din județ și printre puținele reședințe de județ care nu a organizat spectacol public de Revelion.

Pe lângă faptul că Șimleu Silvaniei este cel mai frumos oraș din Sălaj când vine vorba de împodobirea de sărbători, primarul orașului Septimiu Țurcaș i-a asteptat pe șimleuani să petreacă trecerea din anul 2015 în anul 2016 pe strada Stadionului, lângă nou reabiltiatul bloc ANL. Acolo s-a organizat un foc de artificii de 10 minute, iar Primăria Șimleu Silvaniei “a facut cinste” celor prezenti cu un pahar de șampanie.

La Cehu Silvaniei s-a organizat, la fel ca în anii trecuți, un foc de artificii pus in scena de o firma din Oradea. Locuitorii orașului au fost prezenti in numar mare în centrul orașului pentru a serba trecerea dintre ani.
Și în Jibou a fost organizat de asaemenea un frumos foc de artificii în Piața 1 Decembri din centrul orașului, multi locuitori fiind prezenti pentru a asista la spectacolul luminilor organizat de Primăria Jibou.

.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut