Resursele financiare, materiale si umane inchid fotbalul in Cluj

Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava a fost prima din Romania care a inchis campionatele de fotbal judetene . Motivul:pandemia Covid-19. Acest fapt a fost anuntat public inainte de 26 martie 2020 de catre presedintele AJF Suceava Ciprian Anton prin inghetarea campionatului si care spunea : 

rn

"Este greu sa programez meciuri din doua in doua zile , chiar daca fotbalul s-ar relua.Jucatorii amatori au alte prioritati, sanatatea este pe primul loc."

rn

Luni 18 mai 2020, AJF Cluj , o asociatie foarte puternica in Romania decidea prin Comitetul de Urgenta inghetarea campionatului la toate competitiile.Ca atare, in motivare se spune ca:
"Avand in vedere ordinul comun al Ministerului Sanatatii nr . 736/04.05.2020 si Ministerul Tineretului si Sportului nr.549/04.05.2020 precum si faptului ca asociatiile si cluburile nu au resurse financiare, materiale si umane pentru sustinerea competitiilor a fost dispusa masura aceasta.Pentru stabilirea campioanei judetului Cluj se va disputa un miniturneu in luna iulie , teren neutru intre Somesul Dej40p, ACS Floresti38p si Supporter Cluj 37p.In luna iunie 2020 se va stabili si data disputarii miniturneului. cu invitarea celor 3 reprezentanti.Fazele Cupei Romaniei se vor desfasura in iulie 2020, datele de 4 sau 11 cu finala in 25 iulie. Datele de baraj ar putea fi 4- 5.08.2020.
Hotararile Comitetului de Urgenta pot fi validate sau nu de Biroul Executiv.

rn

Printr-un comunicat postat pe pagina oficiala, AJF Bihor anunta inghetarea campionatului . In aceste conditii CAO Oradea, lidera ligii a IV-a este admisa la barajul de promovare in liga a III-a. Motivele invocate sunt atat de ordin financiar ,resurse materiale , prelungirea starii de inactivitate ale echipelor precum si imposibilitatea realizarii conditiilor impuse de protocoalele incheiate intre MS. MTS si FRF.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *