septembrie 26, 2022

Restricții pentru românii care vin acasă, de sărbători

Ajungeți în România de sărbători? Fie că sunteți cetățean român sau străin și trăiți în Statele Unite, Canada, Serbia, Republica Moldova sau oricare alt stat din afara Spațiului European (UE, Spațiul Economic European, Confederația Elvețiană), e important să știți dacă veți intra sau nu în carantină.

Scăpați de carantină dacă prezentați dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, plus un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

Veți sta 10 zile în carantină dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar prezentați un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

Veți avea de stat 14 zile în carantină dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, sunteți nevaccinați și nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

De asemenea, veți sta 10 zile în carantină dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, dar sunteți vaccinați sau ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, însă normele prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc. De asemenea, măsurile vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

Detalii aici https://bit.ly/3rIPrG1

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.