septembrie 26, 2022

Restituirea taxei auto se amana

Românii care au de recuperat bani din fostele taxe auto – taxa speciala, taxa pe poluare si taxa pentru emisiile poluante – mai au de asteptat, pentru ca Guvernul a decis sa prelungeasca termenul pentru restituirea banilor. Asadar, chiar daca teremenul limita era pâna la finele acestui an pentru o parte si maximum in primavara pentru restul, oamenii mai au de asteptat pâna în vara lui 2019.
Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 52/2017, din data de 7 august, românii au putut depune cerere pentru a-si recupera banii de la stat, dupa ce au platit taxe de poluare care s-au dovedit a fi ilegale. Au putut sa faca acest lucru inclusiv cei care au înstrainat între timp masina pentru care platisera taxa catre autoritatile fiscale.
Sunt foarte multi cei care au spertat ca guvernul se va tine de cuvant si, vazabd ca banii nu se mai dau, nu au înteles ce se întâmpla, deoarece termenul la care trebuiau restituiti banii se apropie de final.
Guvernul a recurs la o alta varianta, prin care sa prelungeasca aceasta perioada si sa le dea banii înapoi românilor pâna pe 30 iunie 2019.
Proiectul de OUG care se refera la instituirea masurilor în domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare se va aplica pâna cel târziu in 1 ianuarie. Acesta deja se dezbate si ministrul de resort sustine ca va fi adoptat pâna la finele acestui an.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.