Restaurantele și unitățile de cazare din Sălaj, cu risc de incendii. Inspectorii ISU au aplicat amenzi uriașe

În cadrul a 14 acțiuni de control la unități de turism, alimentație publică și obiective cu aglomerări de persoane, inspectorii ISU ”Porolissum” Sălaj au găsit nu mai puțin de 51 de nereguli și deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor.

Controalele au fost efectuate în a doua jumătate a lunii ianuarie, iar bilanțul publicat de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice arată că s-au aplicat amenzi în valoare de 189 de mii de lei.

”Pe timpul acestor controale au fost constatate 51 de nereguli, 4 dintre acestea fiind remediate în timpul inspecțiilor. În consecință, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale dintre care 33 au fost sancționate cu avertisment și un număr de 14 cu amenzi contravenționale în cuantum total de 189.000 lei. Astfel de controale se organizează periodic, urmărindu-se cu prioritate fără a se limita la acestea, următoarele aspecte: respectarea capacității maxime de utilizatori; funcționarea din punct de vedere al autorizării privind securitatea la incendiu; respectarea cerințelor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu; asigurarea condițiilor de evacuare a utilizatorilor.

Întrucât siguranța cetățenilor și prevenirea situațiilor de urgență reprezintă principalele obiective ale instituției noastre, inspectorii de prevenire vor continua aceste activități de control și informare preventivă”, precizează Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al județului Sălaj.

Pompierii reamintesc, totodată, că respectarea și asigurarea principalelor măsuri de prevenire a incendiilor pot evita producerea unor tragedii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *