decembrie 9, 2022

Restantele la creditele in lei si valuta au urcat la 4,25 miliarde lei

Restantele populatiei si firmelor la creditele in lei si valuta au urcat in luna februarie cu 20,5% fata de luna anterioara, la 4,25 miliarde de lei, pe fondul unei cresteri mai puternice a datoriilor in valuta, potrivit datelor publicate vineri de BNR. Astfel, in luna februarie, restantele la creditele in valuta au crescut cu 25,6% fata de luna anterioara, de la 1,457 miliarde de lei, la 1,831 miliarde de lei. Restantele la creditele in lei au avansat cu 17%, de la 2,069 miliarde de lei la 2,421 miliarde de lei. Soldul total al imprumuturilor in lei la finele lunii februarie era de 83,861 miliarde de lei, in scadere usoara fata de 83,868 miliarde de lei dupa prima luna a anului.
In ceea ce priveste creditele in valuta, soldul la finele lunii februarie era de 124,059 miliarde de lei, in urcare usoare fata de 123,570 miliarde de lei. Structura creditelor acordate pentru populatie si firme a ramas aproape neschimbata fata de luna anterioara, ca urmare a faptului ca soldul total al creditelor a ramas aproape neschimbat. Astfel, majoritatea creditelor in moneda nationala, in valoare de 41,79 miliarde de lei, au fost acordate pentru firme, iar cele mai multe credite in valuta, respectiv 62,8 miliarde de lei, au fost acordate pentru populatie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *