Responsabilii pentru eroarea din teza cu subiect unic au demisionat

Cei doi responsabilii cu elaborarea subiectului unic din Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), consilierul Stan Mihail si directorul Dumitru Savulescu, au demisionat, vineri, a anuntat Ministerul Educatiei.
Ministrul Ecaterina Andronescu, a cerut, vineri seara, demisia celor doi responsabili cu elaborarea subiectului unic din Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), respectiv a lui Stan Mihail si Dumitru Savulescu. Ministrul a precizat ca responsabilitatea pentru greseala strecurata la teza cu subiect unic la limba si literatura romana este a Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, constituindu-se o Comisie ministeriala de disciplina.
Potrivit ministrului, cei desemnati pentru elaborarea variantelor de subiect, inclusiv din punct de vedere tehnic si metodologic sunt Stan Mihail, consilier in cadrul CNCEIP si directorul Dumitru Savulescu. “Domnia sa (Dumitru Savulescu-n.r.) trebuia sa verifice tehnic si metodologic variantele de subiecte”, a mai spus Andronescu. “Daca nu isi vor da demisia, atunci am sa le cer eu acest lucru. Responsabilitatea pentru situatia aparuta apartine lui Mihail Stan. Acesta este responsabil pentru elaborarea subiectelor si baremelor corespunzatoare fiecarei clase care sustine teza cu subiect unic la limba si literatura romana”, a mai spus demnitarul. Dumitru Savulescu al CNEIP a fost nominalizat de catre directorul general al institutiei sa preia integral responsabilitatile Centrului privind tezele cu subiect unic la limba si literatura romana.
Ecaterina Andronescu a mai anuntat ca elevii nu vor fi depunctati in urma incidentului de la teza de limba romana de la clasa a VIII a, cand in textul “Triumful Talentului”, de Ion Luca Caragiale, a aparut o schimbare de nume. “Fragmentul utilizat ca suport in forma in care a fost comunicat elevilor nu afecteaza rezolvarea cerintelor. Elevii nu vor fi depunctati pentru opiniile motivate pe care si le-au exprimat in lucrarea pe care au elaborat-o”, a spus ministrul. “Atentionez public Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul preuniversitar, cat si factorii responsabili din sistemul de invatamant preuniversitar asupra respectarii cu strictete a metodologiilor de organizare si desfasurare a evaluarilor nationale”, a subliniat Andronescu.
Joi, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa ii demita pe cei care au coordonat elaborarea subiectelor pentru teze, din cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *