Remus are nevoie de fiecare! Haideți alături de el!

Suma necesară pentru transplant se ridică la 50 de mii de euro. Doar punând mână de la mână, lui Remus Opriș îi va fi mai ușor să câștige bătălia pentru viață!

Toți elevii claselor a XII-a se pregătesc în aceste zile de festivitățile de absolvire, de acel moment în care sărbătoresc alături de familie și prieteni reușitele lor școlare și noul început de drum. Dar, există și o excepție. Un tânăr voinic din Zalău, Remus Opriș, elev în clasa a XII-a la profilul Matematică-Informatică a Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu-Ilarian” din Zalău va putea împărți acest moment important al vieții sale doar cu medicii și personalul medical al clinicii Sant’Orsola din Bologna, nicidecum alături de colegii lui sau alături de familie și prieteni.

Remus și-a serbat majoratul în 5 octombrie, când privea optimist viitorul și lupta zi de zi pentru visurile sale: finalizarea liceului, bacalaureatul, facultatea, cariera, familia… Toate aceste visuri au fost prioritare până în luna noiembrie, când medicii i-au pus un diagnostic crunt: leucemie. Iar din acel moment, Remus și cei din familie au luptat zi de zi pentru sănătatea lui.

În 5 noiembrie 2020, tânărul a fost internat la Cluj, la Clinica de Hematologie, iar la numai trei săptămâni după internare s-a îmbolnăvit în spital și de Covid-19. Dubla bătălie a durat aproape o lună și jumătate, iar mama sa a reușit să îl transfere la cel mai mare centru de Hematologie din Europa – Clinica Sant’Orsola din Bologna, Italia. De atunci, beneficiază de chimioterapie și tratamente în cele mai bune condiții, iar medicul curant i-a oferit lui și familiei sale marea veste: s-a găsit un donator de măduvă cu compatibilitate de 99 la sută, iar răspunsul organismului lui Remus la tratamentele de până acum face posibilă vindecarea sa. Dar are nevoie de noi toți să-i fim alături! Lui și mamei sale!

Anca, mama lui Remus Opriș, este asistentă medicală și lucrează non stop pentru a putea să-i asigure fiului său resursa financiară necesară pentru tratamente. Până acum, i-a avut alături și pe părinții ei și câțiva prieteni apropiați care îi cunoșteau marea durere, dar costurile transplantului depășesc puterile lor financiare, mai ales după atâtea luni de analize și tratamente. S-a lăsat greu înduplecată să vă cerem, tuturor, sprijinul. Dar am reușit să o convingem că orice durere poate fi depășită mai ușor dacă ai alături de tine OAMENI.

Poate reticența ei a fost din modestia care o caracterizează și din grija de a nu împovăra pe alții… Dar noi putem să-i oferim acest ajutor din suflet, pentru o asistentă medicală care, la rândul ei, a tratat și tratează de ani buni mii de pacienți. Și mai ales pentru Remus, care are niște misiuni de îndeplinit în viața asta!!!

Costurile Transplantului pot ajunge la 50 de mii de euro, pentru că donatorul găsit în Registrul Internațional al Donatorilor vine în Italia tocmai din Israel, iar costurile pre-operatorii, operatorii și post-operatorii sunt consistente. Din acest motiv, toți cei care aveți posibilitatea puteți dona orice sumă în conturile

RO77BTRLRONCRT0P78036101 Titular OPRIȘ ANCA MIHAELA

Sau în contul Asociației din Inimă pentru Sălaj RO 85 RZBR 0000 0600 1655 2883

Fiți și voi parte a visurilor lui Remus!  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.