februarie 6, 2023

Reluarea acordării voucherelor de vacanță, agreată în cadrul Comisiei de Dialog Social

Ordonanța de Urgență privind reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar a fost dezbătută joi, 9 decembrie, în cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, primind aviz favorabil din partea patronatelor, asociațiilor și sindicatelor prezente. Este unul dintre pașii procedurali pe care actul normativ îl are de parcurs până la adoptarea în ședință de guvern.

Voucherele de vacanță reprezintă o măsură care produce efecte benefice nu doar în rândul beneficiarilor, prin refacerea forței de muncă, ci și asupra industriei de profil din România. Stimularea turismului intern, prin intermediul acestui program, contribuie la sprijinirea comunităților locale și la crearea unor noi oportunități de angajare. Mai mult, în acest fel sunt reduse semnificativ și practicile ilegale sau cele aflate la limita legii, întrucât voucherele de vacanță pot fi încasate doar de structurile clasificate.

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, ședința pubică a fost condusă de secretarul de stat Daniela Nicolescu, alături de care au participat la discuții și reprezentanți ai Direcției Generale Juridice și ai Direcției Generale Turism.

La reuniune au fost prezenți Bogdan Hossu, Președinte Cartel ALFA, Constantin Marțian, vicepreședinte Confederației Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Dumitru Luca, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), reprezentând și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Ștefan Bălan, reprezentant CONCORDIA, Nicolae Istrate, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), reprezentând și Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut