Rata vaccinării sub 60 la sută și incidența de 3/1000 mută școlile în online

Unitățile de învățământ în care rata vaccinării cadrelor didactice nu a ajuns la 60 la sută și incidența cazurilor în localitate este de 3 la mia de locuitori vor trece în sistem online, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Această regulă se va aplica începând de luni, 17 ianuarie, când se va lua în considerare rata vaccinării raportată inspectoratelor școlare vineri, 14 ianuarie.

”Începând de lunea viitoare intră în online școlile și grădinițele cu sub 60 la sută dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie. Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie și rata de vaccinare a angajaților sub 60, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a adăugat că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății va suferi modificări deoarece, la nivel național, au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării.

Așadar, este nevoie de o modificare a ordinului comun care să reglementeze și perioada în care se carantinează elevii din clasele în care apar cazuri Covid-19 și, implicit, derularea în sistem on-line a cursurilor în aceste situații.

În Sălaj, școală online doar la apariția cazurilor Covid-19 la elevi sau profesori

În cazul unităților de învățământ din Sălaj nu se va trece în sistemul online în baza aplicării acestor criterii – rata vaccinării și incidența în localitate.

Motivul este acela că toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică din județul Sălaj au rata vaccinării cadrelor didactice egală sau mai mare de 60 la sută.

Potrivit raportării ratei vaccinării publicate în 7 ianuarie pe site-ul ISJ Sălaj, mai există doar câteva structuri în care rata de vaccinare este mai mică de 60 la sută. Iar la aplicarea deciziei miniștrilor Educației și Sănătății se ia în considerare, cel puțin până la această dată, rata vaccinării în unitatea de învățământ per ansamblu, nu cea din structură.

La această dată, 13 clase din școlile sălăjene își desfășoară cursurile în sistem online.

Motivul este înregistrarea de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2. Este vorba de clasele a V-a A de la Liceul Tehnologic ”Cserey-Goga” Crasna, clasele a VI-a B și a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Jibou, clasa a X-a C a Liceului Teoretic ”Ion Agârbiceanu” Jibou, clasele a XII-a A și B de la Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” Jibou, clasa a XII-a D a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” Zalău, clasa a VIII-a A a Școlii Gimnaziale ”Iuliu Maniu” Zalău, clasa a IX-a A a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, clasele a XI-a H și F de la Colegiul Tehnic ”API” Zalău și clasele a IX-a A și a X-a A de la Colegiul Național ”Silvania” Zalău.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, datele până la care aceste clase sunt în online sunt 19, 20, 21, respectiv 23 ianuarie, în funcție de datele la care au fost confirmate cazurile Covid-19.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *