Reguli pentru slujbele de Crăciun şi de Anul Nou

0
524

De Crăciun şi de Anul Nou, credincioșii vor putea participa la slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult, însă cu respectarea unor reguli.

În interiorul bisericilor, purtarea măștilor de protecţie care să acopere atât gura, cât şi nasul este obligatorie, la fel și păstrarea unei distanțe de 2 metri între credincioși. Pentru slujbele organizate afară, distanța este de 1,5 metri.

La rândul lor, preoții trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate suprafețele comune și obiectele cu care intră în contact mai multe persoane.

În cazul rugăciunilor pe care preotul le face acasă la credincioși, de Bobotează, de exemplu, trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a recomandat ca preoţii să transmită slujbele de sărbători pe Internet ori la televizor pentru a se evita aglomeraţia şi riscul apariţiei unui al treilea val de infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.