Reglare de conturi în USR-PLUS, pe marginea candidatului la Primăria Șimleu Silvaniei

5
2716

O postare în mediul online a candidatului USR-PLUS la Primăria Șimleu Silvaniei, Bob Virgil Marius, a declanșat o reacție deloc pozitivă din partea fostului președinte PLUS Sălaj, Florin Iordache. Dezacordurile interne din USR-PLUS scad și mai mult șansa candidatului la primărie.

Între mulțumiri și ironii

Candidatul USR-PLUS la Primăria orașului Șimleu Silvaniei, Marius Virgil Bob, a postat sâmbătă pe pagina personală de Facebook o fotografie cu echipa sa de susținători, în fața clădirii Primăriei din oraș.

”De când cu candidatura, atâtea sfaturi primesc că nu mai știu ce să fac cu ale mele. Un sfat primit a fost, cică, să renunț la modul umoristic de a scrie, că trebuie să fiu doar serios. Păi, să fie serios ăla ce nu poate fi altcumva, eu îmi permit să fiu și așa, și așa! Le mulțumesc colegilor din USR PLUS ce au vrut să mă însoțească în această campanie. O seară frumoasă, Șimleu!”, a fost mesajul care a însoțit fotografia, semnat de Marius Virgil Bob.

O reacție la fel de ironică a avut-o fostul președinte PLUS Sălaj, Florin Iordache.

”O poză care nu ar fi existat niciodată dacă rămâneam în politică. O lipsă de intransigență de nedescris și de minimă empatie cu locuitorii și nevoile orașului. Atunci când îți tranzacționezi colegii și postul de parlamentar pe datorie, nu poți decât să sfârșești cu duba în gard, complet rupt de realitate și de speranțele oamenilor”, a scris Florin Iordache pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Florin Iordache a fost președinte PLUS Sălaj și candidatul dreptei (alianța dintre USR-PLUS și PNL) la Primăria municipiului Zalău la alegerile locale de anul trecut. Florin Iordache a demisionat atât din funcția de conducere, cât și din PLUS Sălaj, imediat după alegerile locale.

Săgeți către deputatul Alin Prunean

Contactat de redactorul Graiul Sălajului, Florin Iordache a criticat strategia adoptată de fostul său coleg de partid, Alin Prunean, în susținerea candidaturii lui Marius Virgil Bob.

”Acesta este rezultatul strategiei de a ajunge deputat a parlamentarului PLUS, trădându-și colegii și partidul propriu, bazată pe acceptarea unei candidaturi la Șimleu sau Senat a unui domn care are susținerea totală a lui Dan Barna și ieșirea astfel din orice discuție despre valoarea candidaților. Aș fi putut și eu să fac același lucru, câștigând o lună sau poate chiar două de campanie la primărie, presiunile parlamentarului fiind de același tip, acceptarea candidaturii la Șimleu în contrapartidă cu Zalăul, dar am ales să țin cont de părerile colegilor mei șimleuani, de principiile cu care am pornit la drum și, nu în ultimul rând, de locuitorii orașului. Spre deosebire de cei care s-au cățărat pe munca altora și <conduc> astăzi partidul în județ, în anii 2000 eram pe stradă, la manifestări împotriva guvernului Năstase și tot ceea ce însemna el, nu mă poate convinge nimeni că cei care îl susțineau atunci s-au transformat acum în <Oameni Noi>. De altfel, ca sa îl parafrazez un pic pe Ion Iliescu, cei care au venit după mine au făcut terci expresia <Om Nou> și au reușit performanța uluitoare să nu se mai așeze nimeni la masă cu ei”, a precizat Florin Iordache pentru Graiul Sălajului.

Fostul lider PLUS Sălaj se referă la deputatul Alin Prunean, fostul său coleg de partid. Redactorul Graiul Sălajului a cerut un punct de vedere de la cel vizat, însă acesta nu a dorit să comenteze.

”Nu comentez pozițiile celor care și-au abandonat echipa sau au negociat la alegerile locale în defavoarea echipei din care făceau parte”, a spus pentru Graiul Sălajului deputatul Alin Prunean.

Nici candidatul USR-PLUS la Primăria Șimleu Silvaniei nu a vrut să comenteze pe marginea acuzelor aduse de Florin Iordache.

5 COMENTARII

  1. Florin , ai perfecta dreptate . ” Oamenii noi ” din politica romaneasca sunt oportunistii , care au confiscat un partid si toata munca celor ce au pornit acest proiect. Daca te-ai retras din politica ai facut bine . Stii proverbul romanesc ” Nu te baga in laturi , ca te mananca porcii „

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.