PNL vrea să înființeze Registrul traficanților de droguri

PNL vrea să înființeze Registrul traficanților de droguri

Partidul Național Liberal a depus în Parlament proiectul de lege privind înființarea unui Registru al traficanților de droguri. Scopul acestuia este prevenirea şi combaterea traficului de droguri, dar este și o soluție pentru a preveni riscul recidivei, consideră inițiatorii.

,,Acest Registru va reprezenta un mijloc de cunoaştere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali. Aceștia vor fi obligați să ofere informații despre persoanele cu care intră în contact sau despre locurile prin care merg. E important să dezbatem aceste soluții în Parlament și să găsim cea mai bună formă”, spune Alina Gorghiu, ministru al Justiției.

,,Este un proiect pe care l-am depus astăzi (luni, n.red.), alături de mai mulți parlamentari ai PNL, inclusiv ministra Justiției, doamna Alina Gorghiu. Este făcut după model european: cel care are o condamnare pentru trafic de droguri va intra automat în acest registru, va fi monitorizat și se va cunoaște în fiecare moment unde este acea persoană”, a declarat Florin Roman, deputat PNL.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *