Regal Vienez la Zalău

Regal Vienez la Zalău

Artiști din două orchestre celebre din Europa vin la Zalău, în luna decembrie, pentru un concert extraordinar de Crăciun.

Orchestra Di Teatro D’Opera Italiana, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa, a fost aplaudată pe marile scene de operă și filarmonice din toată lumea. Este suficient să amintim câteva scene de tradiție: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Imperial din Munchen), Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg, Kasemattenbuehne Graz, etc.

Recunoașterea orchestrei este dată și de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale, soliști și dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, Opera de Stat din Viena, etc.

Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alatură și artiști instrumentiști ai Operei Vox, cunoscută și apreciată la nivel național și internațional. Este pentru prima dată în România când artiști instrumentiști din două orchestre de prim rang din Europa își dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice.

De altfel, cele două orchestre au fost invitate anul acesta la cel mai mare festival de opera din Asia, “Borneo Opera Festival” în calitate de orchestre oficiale, chiar de către guvernul din Malaezia.

Conducerea muzicala a spectacolului va fi asigurată de tânărul dirijor și solist violinist Bogdan Costache și, astfel, soliștii și instrumentiștii vienezi, italieni, germani, vor evolua sub bagheta unuia dintre cei mai talentați conducători de orchestră ai tinerei generații, născut în România! Spectacolul va fi unul interactiv, dirijat “cu vioara în mânĂ” după modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui Andre Rieu.

Membrilor orchestrei li se adaugă Ansamblul de Balet al Operei Vox, cu momentele mult așteptate de valsuri, polci, can-can, într-o coregrafie efervescentă și antrenantă.

Frumoasele colinde și cântece de Crăciun vor străluci prin vocile Corului Operei Vox.

Vor fi prezenți, de asemenea, soliști invitați din Austria, Italia și Elveția.

“Dacă nu puteți ajunge la concertele de Crăciun și Anul Nou de la Viena, aducem noi spiritul vienez în orașul dumneavoastră prin cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe, multe alte surprize muzicale și coregrafice”, transmit organizatorii.

Concertul are loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău, în data de 21 decembrie, la ora 20:00.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul ticketstore.ro. Prețul unui bilet este de 160 de lei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *