Refugiaţi sirieni vor fi găzduiţi langă ştrandul de la Tăşnad

Ministerul de Interne a decis să amenajeze un centru pentru refugiaţii sirieni în fosta cazarmă de jandarmi situată în vecinătatea ştrandului Tăşnad, scrie Vocea Transilvaniei. Staţiunea Tăşnad este una dintre cele mai vizitate staţiuni balneare de către sălăjenii care vor să se relaxeze, să înoate sau să se simtă bine. Mii de turişti sălăjeni aleg Tăşnadul ca loc de petrecere a timpului liber în sezonul estival.
Directorul General al Oficiului Român pentru Imigrări, chestorul Nelu Pop, a fost în urmă cu două săptămâni la Tăşnad pentru a inspecta viitorul centru pentru refugiaţi, iar la finalul vizitei şi-a dat acordul. Fosta unitate de jandarmi, închisă în urmă cu ceva ani, îndeplineşte toate condiţiile. Propunerea a fost înaintată conducerii Ministerului de Interne, iar ministrul Petru Tobă a făcut deja anunţul oficial.
Fosta unitate militară avea dormitoare pentru 600 de persoane, o bucătărie stop_coloana şi sală de mese pe măsură, săli pentru cursuri unde ar putea fi improvizată o şcoală pentru copiii imigranţilor, un mini spital, locuri pentru sport. Chiar şi o piscină cu apă termală.
La Tăşnad ar veni migranţii repartizaţi României prin cota stabilită la nivelul Uninii Europene. România ar urma să primească 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului de cote aprobat de Consiliul JAI.
Primarul Tăşnadului, Vasile Mitraşca, este nemulţumit că autorităţile locale nu au fost consultate înainte de luarea unei asemenea decizii, scrie Vocea Transilvaniei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *