Rectificarea bugetară, aprobată. Unde se duc banii?

1

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a aprobat, joi, în cadrul ședinței Executivului, rectificarea bugetară. Aceasta prevede mai mulți bani pentru protejarea cetățenilor, susținerea economiei, dezvoltare locală și atragerea fondurilor europene.

Concret, fondurile destinate investițiilor ajung la 93 de miliarde de lei, cel mai mare buget din ultimii 32 de ani, potrivit guvernanților.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale primește 7,3 miliarde lei în plus, pentru pentru protecția familiilor și a copiilor și ajutoare pentru compensarea prețului la energie.
De asemenea, 2,6 miliarde de lei se acordă în plus pentru proiectele de modernizare din domeniul sănătății și susținerea serviciilor medicale.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene primește 2,7 miliarde de lei în plus, pentru susținerea activității de atragere a fondurilor europene.
Tot ca urmare a rectificării bugetare, 2,4 miliarde de lei sunt alocate suplimentar pentru Ministerul Energiei, iar încă 2 miliarde de lei pentru Ministerul Transporturilor.
În vederea dezvoltării sistemelor de irigații și a sprijinirii fermierilor, au fost direcționate 716 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii.
La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației merg 650 de milioane de lei, în vederea modernizării comunităților locale.
La solicitarea premierului, la rectificarea bugetară s-au asigurat și fondurile necesare pentru plata concediilor medicale.

1 thought on “Rectificarea bugetară, aprobată. Unde se duc banii?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut