Record de temperatură în Europa. Vezi unde s-au atins 30,7 grade

Temperaturi de vară în plină iarnă în vestul Europei. Spania, Franţa şi Portugalia traversează un val de căldură care îi face pe oameni să verifice data din calendar şi, în unele cazuri, să se îndrepte spre plaje. Au fost 30,7 grade, joi, 25 ianuarie 2024, în regiunea Valencia, care poate fi un nou maxim european pentru ianuarie. În acest timp, în sudul Franţei au fost bătute 30 de recorduri de temperatură într-o singură zi. 

Foto Cyclone Of Rhodes

Femeie:Nu am văzut niciodată aşa ceva. Nu este normal pentru perioada iernii.  

Sunt reacţiile care vin din regiunile din sudul Spaniei, acolo unde oamenii sunt obişnuiţi oricum cu temperaturile ridicate. În zona Valencia, mercurul a depăşit 24 de grade în peste 80 de localităţi. Adică o vreme întâlnită în luna mai, nu la finalul lui ianuarie. În Soria, acum trei zile erau -9 grade şi străzile erau acoperite cu nămeţi. Acum, mercurul a urcat la 20 de grade. De vină este un anticiclon venit din Africa şi însoţit de praf.

Unii turişti au mers la plajă

În zonele de coastă, mulţi localnici şi turişti s-au adaptat repede. În timp ce unii au luat cu asalt terasele, alţii, mai curajoşi, au mers direct la plajă. 

Recorduri se înregistrează şi în alte ţări. În Franţa, au fost măsurate 25,6 grade Celsius, în Elveţia au fost 22 de grade, iar în Andorra, 22,6. 

Sursa observatornews.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *