Recidivist acuzat de viol, trafic de minori și trafic de persoane, prins în flagrant de DIICOT

Un sălăjean acuzat de viol, trafic de minori și trafic de persoane a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce obliga o persoană minoră să practice prostituția și cerșetoria. Bărbatul este recidivist.

Luni, 8 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea bărbatului, pentru infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane și viol, toate în formă continuată.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada  2019 – aprilie 2024, inculpatul, în timp ce se afla în relații simultane de concubinaj cu trei persoane vătămate dintre care una minoră, a profitat de vulnerabilitatea acestora și le-a obligat, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția și cerșetoria în folosul său. Victimele provin din familii cu situații materiale  la limita sărăciei și  au un nivel redus de educație.

Potrivit anchetatorilor, victimele au fost adăpostite de către bărbat în locuința sa și constrânse să întrețină relații sexuale cu diverși clienți  pe care îi racola prin  intermediul  unor anunțuri postate  pe site-uri de profil.

În situația în care vreuna dintre  persoanele vătămate refuza să continue practicarea prostituției, era agresată  în prezența celorlalte, pentru a le menține astfel sub autoritatea sa și  într-o stare permanentă de frică și dependență.

Inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce exploata  persoana vătămată minoră, pe care a transportat-o în  municipiul Cluj Napoca  pentru  practicarea prostituției și cerșetoriei. 

Marți, 9 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au admis cererea procurorilor și l-au trimis pe B. Mugurel după gratii, pentru următoarele 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului din Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj și  jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *