septembrie 30, 2022

Rechizite gratuite pentru 10 mii de elevi din Salaj

Inspectoratul Scolar Judetean asigura elevii salajeni ca vor avea rechizitele la inceputul anului scolar.
Invatamantul este printre putinele domenii in care Guvernul nu isi permite sa stranga cureaua. Programele guvernamentale pentru elevii de gimnaziu continua si in anul scolar 2011-2012 in ciuda crizei economice. Atat programele „cornul si laptele” si „fructe in scoli”, cat si programul rechizitelor scolare gratuite pentru elevii cu situatie materiala precara se vor derula la fel ca in anii anteriori.
In cadrul sedintei Colegiuliului Prefectural, ce a avut loc miercuri la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, inspectorul scolar general Ioan Abrudan a anuntat ca Salajul a primit peste 200 de mii de lei pentru achizitionarea rechizitelor scolare. Un numar de 10.025 de elevi din Salaj se incadreaza in conditiile impuse de lege si vor primi de la unitatile de invatamant in primele zile de scoala tot ce au nevoie pentru a frecventa cursurile. Procedura licitatiei se deruleaza in aceste zile. In cursul zilei de ieri s-au deschis ofertele si urmeaza ca Inspectoratul sa stabileasca firma furnizoare de rechizite. „Speram sa mearga cat mai repede toata procedura si sa nu existe contestatii deoarece acest lucru ar putea intarzia achizitia. Cert este ca noi ne straduim sa avem rechizitele pana incepe anul scolar”, a declarat inspectorul Abrudan.
Cine primeste rechizite
Ioan Abrudan a declarat ca listele cu beneficiarii acestor pachete de rechizite sunt intocmite de fiecare unitate de invatamant, pe baza unor anchete sociale si, ulterior, sunt transmise Inspectoratului Scolar Judetean. Copiii ce vor primi rechizite trebuie sa provina din familii ale caror venituri nete pe membru de familie din luna iulie 2011 nu depasesc maximum 50 la suta din salariul minim brut pe tara. Familiile ce se incadreaza in acest plafon de venituri trebuie sa depuna o cerere la secretariatul scolilor unde sunt inscrisi copiii, iar dupa inceperea cursurilor copiii vor primi rechizitele. Masura de ajutorare a copiiilor vine pe fondul sprijinirii familiilor modeste, dar si pentru a preveni abandonul scolar in cazul in care parintii nu isi permit sa trimita copiii la scoala.
Ce primesc elevii…
Pachetele de rechizite pe care le va achizitiona Inspectoratul Scolar Judetean vor fi adaptate anilor de studiu al elevilor. Toti elevii vor primi diverse tipuri de caiete, ascutitoare, radiera, creioane, pixuri, punga. Elevii de clasa I vor avea un supliment de acuarele, rigla, penar, creioane colorate, stilou, betisoare si ghiozdan. Elevii din clasele II-IV vor primi si un sablon cu harta Romaniei si vocabular, iar cei din ciclul V-VIII primesc si o trusa de geometrie. Inspectoratul Scolar Judetean va trebui sa achizitioneze toate aceste rechizite cu suma de 265.247 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.