septembrie 25, 2023

Recalcularea indemnizatiei pentru mame intarzie

0

In Salaj, mamele nu se inghesuie sa solicite recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Daca in alte judete se formeaza cozi infernale, la noi apele sunt mai linistite. De la inceputul anului, la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Salaj s-au depus 63 de cereri pentru recalcularea indemnizatiei, potrivit inspectorului principal al AJPS Salaj, Nastasia Noja. Dintre cele 63 de persoane, 60 sunt mamici, iar trei – tatici. Din pacate, programul informatic pentru recalculare nu a fost inca primit de la minister si nici nu se stie cand se va primi, iar recalcularea nu este posibila deocamdata. “Parintii nu trebuie sa se sperie, pana la recalculare vor primi in continuare, in fiecare luna, o indemnizatie de 600 de lei, suma minima, iar dupa ce vom primi programul informatic vom stabili noul cuantum pentru fiecare caz in parte potrivit formulei de calcul de 85% din media veniturilor, iar diferenta se va primi retroactiv incepand cu ianuarie”, a declarat Nastasia Noja. Toate dosarele se pot depune la primaria din raza de domiciliu, care le aduce la AJPS.
In prezent sunt, in judetul nostru, 2133 persoane care beneficiaza de indemnizatie si 119 care primesc stimulentul de 100 lei. Desi mamele sau tatii care au renuntat la indemnizatie si s-au intors la munca, primind stimulentul, au dreptul sa revina in concediu pana la varsta de doi ani a copilului si sa solicite noua indemnizatie, pana acum nici un salajean nu a cerut acest lucru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut