februarie 4, 2023

Reabilitarea Liceului Ortodox ”Sfântul Nicolae”, finalizată

Lucrările de reabilitare de la Liceul Ortodox ”Sfântul Nicolae” din Zalău au fost finalizate. Vineri, 19 noiembrie, a fost demarată procedura de recepție a proiectului de investiții care a vizat creșterea eficienței energetice a Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae”, precum și reabilitarea completă a clădirilor în care funcționează unitatea de învățământ.

Un număr de 206 elevi și 26 de cadre didactice își vor desfășura activitatea în săli de clasă moderne. Unitatea școlară a fost reabilitată printr-un proiect în valoare de circa 4 milioane de lei, din care aproximativ jumătate sunt fonduri nerambursabile.

Investiția realizată cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a clădirii Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae”, care vizează creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie din surse convenționale și a emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă. Principalele lucrări efectuate sunt: izolarea termică a pereților exteriori cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm precum și a planșeului superior și a subsolului; refacerea acoperișului și a învelitorii, montare jgheaburi și burlane noi; înlocuirea ferestrelor din lemn cu ferestre din PVC cu geam termopan; au fost montate pardoseli din parchet laminat, tarket pe holuri și casa scării, s-au reabilitat spațiile interioare prin zugrăveli lavabile în sălile de clasă și dormitoare; pentru apa caldă de consum s-au montat baterii cu fotocelulă care asigură un consum redus de apă; baterii monocomandă termostatate pentru spălătoare; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, panouri solare electrice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră; pentru instalația de încălzire s-au înlocuit coloriferele de fontă existente cu ventiloconvectoare, centrală climatizare, instalații transport agent termic și răcire; pentru instalația de iluminat interior s-au montat corpuri de iluminat economice cu bec tip LED.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 3.760.755 lei.

În cadrul acestui proiect au mai fost executate două lucrări. Una a vizat înlocuirea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, modificare de branșamente și realizare de hidranți stradali din strada Closca pentru Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, în valoare de 35.669 lei, iar cealaltă, lucrări aferente montării în sălile de clasă a rețelei de internet, precum și reabilitarea sistemului antiefracție și extinderea și montarea sistemului de supraveghere video, în valoare de 80.935 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut