septembrie 24, 2023

Reabilitare a unui podeţ de pe drumul Carastelec – Măierişte

1

Consiliul Județean Sălaj a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Punere în siguranță podeț pe DJ 110, km 18+823”, cu o valoare a investiției este de 675.000 lei, TVA inclus şi o durată a execuției de 12 luni.

Podețul este situat la circa 2,2 km de ieșirea din Carastelec spre DJ108F (Măeriște-Șimleu Silvaniei). Drumul județean DJ 110 pe care îl deservește, cu lungimea totală de 24,0 km, își are originea în Măieriște unde se desprinde din DJ 108 F și după ce traversează localitățile Doh – Dumuslău – Carastelec se reintersectează cu același drum județean DJ 108F. Lucrările vor începe în data de 8 februarie.

“În momentul de față podețul se află într-o stare critică, cu risc iminent de prăbușire, fundația fiind practic inexistentă datorită alunecărilor de teren şi aluviunilor cauzate de apele care ajung din amonte cu viteză mare la podeț. Circulația a fost deviată pe o rută care ocolește podețul. Pentru punerea în siguranță a podețului s-au realizat documentațiile tehnice necesare în vederea demarării cât mai urgente a execuției lucrărilor”, spun reprezentanții Consiliului Judeţean Sălaj.

Investiția presupune reabilitarea structurii podețului și refacerea structurii rutiere, decolmatarea și regularizarea albiei în amonte și aval de podeț pe aprox. 50 m, montarea parapetului metalic pietonal și resemnalizarea rutieră pe zona podețului.

1 thought on “Reabilitare a unui podeţ de pe drumul Carastelec – Măierişte

  1. Reabilitarea unui podeț, cu 675 000 lei și termen de execuție un an??????? Cineva ori este nebun de-abinelea, ori hoț în toată regula.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut