Reabilitare a unui podeţ de pe drumul Carastelec – Măierişte

1
187

Consiliul Județean Sălaj a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Punere în siguranță podeț pe DJ 110, km 18+823”, cu o valoare a investiției este de 675.000 lei, TVA inclus şi o durată a execuției de 12 luni.

Podețul este situat la circa 2,2 km de ieșirea din Carastelec spre DJ108F (Măeriște-Șimleu Silvaniei). Drumul județean DJ 110 pe care îl deservește, cu lungimea totală de 24,0 km, își are originea în Măieriște unde se desprinde din DJ 108 F și după ce traversează localitățile Doh – Dumuslău – Carastelec se reintersectează cu același drum județean DJ 108F. Lucrările vor începe în data de 8 februarie.

„În momentul de față podețul se află într-o stare critică, cu risc iminent de prăbușire, fundația fiind practic inexistentă datorită alunecărilor de teren şi aluviunilor cauzate de apele care ajung din amonte cu viteză mare la podeț. Circulația a fost deviată pe o rută care ocolește podețul. Pentru punerea în siguranță a podețului s-au realizat documentațiile tehnice necesare în vederea demarării cât mai urgente a execuției lucrărilor”, spun reprezentanții Consiliului Judeţean Sălaj.

Investiția presupune reabilitarea structurii podețului și refacerea structurii rutiere, decolmatarea și regularizarea albiei în amonte și aval de podeț pe aprox. 50 m, montarea parapetului metalic pietonal și resemnalizarea rutieră pe zona podețului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.